Szerkesztőség
2016.07.01.
A következő recept legalább száz éves, s annyit már előzetesen érdemes megjegyeznünk vele kapcsolatban, hogy tökéletesen idényfüggetlen. Ha van nyúl, akkor elkészíthető, nyúl pedig bőséggel akad, már csak vadász kell, aki ejtsen egyet. Talán nem téves a gondolatunk, hogy ez utóbbiból sincs hiány kis hazánkban.
Szerkesztőség
2016.06.15.
Hajnalban még a tarlón kocogott, délben már a tárcsán rotyogott! Elkezdődött a szabadtéri sütés-főzés szezonja. Ajánlunk egy vadhúsból készült ételt, amely a hétvégi családi, baráti főzés különlegessége lehet.
Szerkesztőség
2016.05.18.
Milyen bort válasszunk, amikor nagyvadak kerülnek terítékre? Milyen bor illik a vaddisznó, a szarvas, az őz vacsorához?
Szerkesztőség
2016.05.17.
A mezei nyúl tűzdelt mezei nyúlpecsenye és vadas nyúlcomb formájában került az asztalunkra. A vörösbor a nyúl esetben nem tűnt túl jó választásnak.
Szerkesztőség
2016.05.16.
Az ételek és borok párosításának világában külön fejezet illeti a vadhúsokat. A mezei és erdei állatok markáns, "vad" ízei izgalmas kulináris kalandozások terepét jelenthetik. Milyen borokat igyunk hozzájuk? Sorozatunkból kiderül.
Szerkesztőség
2016.05.04.
A vadhúsokat az egészséges és fogyókúrás ételek hívei is nyugodtan fogyaszthatják, mert sok fehérjét és kevés zsírt tartalmaznak. A vadon élő állatok húsa egészségesebb és könnyebben emészthető, mint a mesterséges körülmények között vagy a háznál nevelt állatok húsa, mert táplálékuk is változatosabb.