Hozzávalók:
- Vaddisznó tarja,
- só, bors,
- fűszerpaprika,
- fokhagyma,
- étolaj,
- kömény
Vaddisznó elkészítése: Hajnalban még a tarlón kocogott, délben már a tárcsán rotyogott! Minél frissebb a hús, annál jobb lesz az étel!
Fiatal vaddisznó tarját centi vastagra szeletelem. Fűszerek összeállítása ízlés szerint: pár evőkanál étolajba teszem a zúzott fokhagymát, csipetnyi őrölt köményt, őrölt borsot és a fűszerpaprikát.
Ezzel a páccal megkenem a hússzeletek mindkét oldalát, és egy zárható edénybe rétegezem, majd hagyom állni legalább egy éjszakát. A húst csak a sütés előtt sózom meg. Sütő tárcsán zsírt olvasztok ki és azon sütöm meg a húsokat. Amennyiben nem volt öreg a vaddisznó, és jó a tűz, úgy oldalanként 3-4 perc alatt megsül a hús. És nem kell szétsütni, ez egy hirtelen sült hús, legyen omlós és szaftos. Arra ügyeljünk, hogy a hűtőből vegyük ki sütés előtt legalább egy fél órával a húst, hogy az visszahűljön. Természetesen serpenyőben is ellehet készíteni.
Forrás, kép forrása: magyarvadasz.hu