A vadkacsának a mellhúsa a legfinomabb, a többi része felejthető, nem túl ízletes. Egy titok van az elkészítésével kapcsolatban: a sok szalonna!
Hogyan, mi alapján válasszuk ki az ideális puskacső hosszúságot?
Csütörtökön a Szegedi Vadasparkban kiderül, hogy hosszú télre számíthatunk, vagy hamarosan itt a tavasz.
A vadhúsokat az elkészítés előtt 3-4 napig érdemes pácban érlelni, így lesz finom omlós.
Az utóbbi hetekben ritka, vagy szórványosan megjelenő madárfajokat - úm. jegesrécét, örvös bukót, hegyi récét és füstös récét - figyeltek meg a Dunán.
A téli takarmányozás hozzájárul ahhoz, hogy a vadállatok helyhez kötődjenek és koncentrálódjanak, javuljon a trófeák minősége, és a rágáskárok is csökkenjenek.
Közel 5 milliárd forintra pályázhatnak az erdőgazdálkodók.
Nagytestű vadak vontatására egy gyerekszán tökéletesen megfelel még akkoris, ha nincs hó.
Szlovénia azon európai országok egyike, ahol a medvék száma igen nagy. A hatóság most 93 medve kilövésére adott engedélyt.
Két újabb megyében ütötte fel a fejét a madárinfluenza, így Magyarországon a megbetegedések összesen már 7 megyét érintenek.
Az őz húsára jellemző, hogy porhanyósabb a szarvasnál, amely rostosabb, „erősebb”, a belőle készült ételekben erősen érezhető a „vadíz”.
Egy 1939-es erdélyi turisztikai folyóiratban dr. Parádi Ferenc rajzokkal elmagyarázza, melyek a leggyakrabban látható lábnyomok az erdőn-mezőn.