Fotó: Komáromi Zoltán
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg húsos vadcsont
- 30 dkg húsos marhacsont
- 50 dkg leveszöldség
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- 1 tojásfehérje
- 30 dkg darált szaftos vadhús
- 6 egész bors
- 1 mokkáskanál gyömbér
- 1 babérlevél
- 1 csipet szerecsendió
- 1 dl száraz vörösbor
- 20 dkg gombás töltött tortellini vagy ravioli
Előkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A csontokat lemossuk, és a forró sütőben, nem túl barnára megpirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
Elkészítés:
A tojásfehérjét gyenge habbá verjük, összekeverjük a darált hússal, és fazékba tesszük. Hideg vízzel bőven felöntjük, beletesszük a csontokat, a zöldségeket, és feltesszük főni, forrásig kevergetjük. Amikor felforrt, a hőt kisebbre véve a levet sóval, borssal, gyömbérrel, babérlevéllel, szerecsendióval fűszerezzük, és nagyon kíméletesen 2-3 órán át tovább főzzük.
Beleöntjük a bort is, és még 1 órát főzzük (csak 1 liter lének kell maradnia). Ha kész, leszűrjük (lehetőleg tiszta, vizes konyharuhán át), hogy szép tiszta legyen a lé.
A betéthez sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és az összevágott zöldségekkel tányérba tesszük. Rámerjük a forró levest, és tálaljuk.