Jump to content

Fácánbecsinált csicsókával és körtével

2017. 09. 30. 10:26

Az ősz kedvelt gyümölcse a körte. Hétvégére egy karamellizált körtével készült vadételt ajánlunk.

Hozzávalók

  • 2 egész fácán
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál angolzeller
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 szem feketebors
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál kéksajt
  • 1 evőkanál keményítő
  • 3 körte
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A fácánok mellét lefejtjük, félretesszük. A fácánokat négybe vágjuk, és a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel, a szemes borssal, sóval, a fokhagymával és a félbevágott hagymával feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Főzés közben folyamatosan pótoljuk a vizet, puhára főzzük (1,5-2 óra).

A melleket nagyon forró serpenyőben mindkét oldalán megsütjük, kivesszük a serpenyőből, fóliával letakarva pihentetjük.

A feldarabolt fácánt kiszedjük a főzőléből, a húst lefejtjük a csontokról, a bőrt és a csontokat eldobjuk.

A főzőlevet leszűrjük, hozzáadjuk a tejszínt, a kéksajtot, kb. 20 percig lassú tűzön főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a lefejtett fácánhúst, a pici vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

Közben a csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. A körtéket cikkekre vágjuk, a magházat kivágjuk. 1 evőkanál cukrot serpenyőben karamellizálunk, a körtéket karamellizáljuk rajta.

A melleket felszeleteljük, a tejszínes becsináltba keverjük, összemelegítjük, majd a párolt csicsókával és a karamellizált körtével tálaljuk.

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

(Forrás: mindmegette.hu)