Hozzávalók / 4 adag
- 90 dkg nyúlcomb (4 db)
- 8 dkg LURPAK vaj (sózott)
- 5 dl alaplé
- 2 dl tejföl
- 5 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- bors ízlés szerint
- 1 fej fokhagyma
- 1 púpozott ek finomliszt
Elkészítés
A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a fokhagymaszeleteket, és pár perc alatt illatosra-aranybarnára sütjük.
Ha kész, szűrőlapáttal kiemeljük őket, hogy meg ne égjenek. A maradék vajon pár perc alatt megkapatjuk a nyúlcombok mindkét oldalát, majd a húsosabb résszel felfelé hagyjuk az edényben.
Ráöntjük az alaplevet, finoman sózzuk és borsozzuk, visszatesszük bele a fokhagyma háromnegyedét.
Kis lángon, lefedve egy órán át főzzük. Egy óra elteltével beletesszük a babérleveleket, és kb. még egy fél órát főzzük.
Kivesszük a nyúlcombokat, egy tányérra tesszük őket. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 2 merőkanálnyit z fokhagymás alapléből. Jól elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük az edénybe. Visszahelyezzük a nyúlcombokat, és még egyet rottyantunk rajta.
Elzárjuk alatta a gázt, a combokra helyezzük a kihagyott fokhagymaszeleteket, és a finomra aprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.