Jump to content

Babéros nyúl

2017. 09. 14. 18:40

Igazi régi típusú, franciás, lágyan kémes különlegesség - tökéletes ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók / 4 adag

  • 90 dkg nyúlcomb (4 db)
  • 8 dkg LURPAK vaj (sózott)
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 5 db babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors ízlés szerint
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 púpozott ek finomliszt

Elkészítés

A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.

A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a fokhagymaszeleteket, és pár perc alatt illatosra-aranybarnára sütjük.

Ha kész, szűrőlapáttal kiemeljük őket, hogy meg ne égjenek. A maradék vajon pár perc alatt megkapatjuk a nyúlcombok mindkét oldalát, majd a húsosabb résszel felfelé hagyjuk az edényben.

Ráöntjük az alaplevet, finoman sózzuk és borsozzuk, visszatesszük bele a fokhagyma háromnegyedét.

Kis lángon, lefedve egy órán át főzzük. Egy óra elteltével beletesszük a babérleveleket, és kb. még egy fél órát főzzük.

Kivesszük a nyúlcombokat, egy tányérra tesszük őket. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 2 merőkanálnyit z fokhagymás alapléből. Jól elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük az edénybe. Visszahelyezzük a nyúlcombokat, és még egyet rottyantunk rajta.

Elzárjuk alatta a gázt, a combokra helyezzük a kihagyott fokhagymaszeleteket, és a finomra aprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.

(Forrás: nosalty.hu)