Hozzávalók:
- 1 kg szarvashús (őz is jó),
- 5 dkg zsír,
- 3 nagy fej hagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 3 ek házipaprika,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- 1 babérlevél,
- só,
- száraz vörösbor.
Elkészítés:
A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beleforgatjuk az inaitól megtisztított, felkockázott szarvast. Sózzuk, majd időnként kevergetve saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült rászórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. (fél deci bornál többe soha nem teszünk bele). Ekkor belekarikázzuk a paprikát, a paradicsomot és beletesszük a zúzott fokhagymát. Addig pároljuk, amig puhára nem fő.
Köretként főttkrumplit, nokedlit, vagy akár friss kenyeret is kínálhatunk hozzá.