Hozzávalók / 4 adag
- 1 kg vaddisznóhús (vaddisznócomb)
- 2 dl száraz vörösbor
- 5 dl paradicsomlé
- 1 db chili
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- majoranna ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- 2 ek sertészsír
- 2 evőkanál finomliszt
- 50 dkg spagetti tészta
Elkészítés
A húst egészben megmossuk, négy egyenlő szeletre vágjuk. A hússzeleteket kicsit megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőbe 1 púpos ek zsírt teszünk, és a húsok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
Az elősütött húsokat megfelelő nagyságú lábasba tesszük, ráöntjük a bort, és fedő alatt pároljuk.
Ezután elkészítjük a paradicsommártást. 1 ek zsírt felforrósítunk, beleteszünk 2 ek lisztet, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, chili paprikával, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, és 5-6 percig főzzük.
Mikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a mártást és összefőzzük.
A spagetti tésztát szokásos módon kifőzzük, és a húst ezzel kínáljuk.