Jump to content

Vaddisznó pikáns paradicsommártásban

2017. 04. 10. 18:33

Egy magyar vadbiológus szerint: "A vadhús sokkal jobb minőségű, mint a háziasított állatok húsa, kisebb a zsírtartalma, több benne a fehérje, alacsony a koleszterinszintje."

Hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg vaddisznóhús (vaddisznócomb)
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 db chili
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • majoranna ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 2 ek sertészsír
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 50 dkg spagetti tészta

Elkészítés

A húst egészben megmossuk, négy egyenlő szeletre vágjuk. A hússzeleteket kicsit megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőbe 1 púpos ek zsírt teszünk, és a húsok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.

Az elősütött húsokat megfelelő nagyságú lábasba tesszük, ráöntjük a bort, és fedő alatt pároljuk.
Ezután elkészítjük a paradicsommártást. 1 ek zsírt felforrósítunk, beleteszünk 2 ek lisztet, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, chili paprikával, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, és 5-6 percig főzzük.

Mikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a mártást és összefőzzük.

A spagetti tésztát szokásos módon kifőzzük, és a húst ezzel kínáljuk.

(Forrás: kép forrása: nosalty.hu)