Hozzávalók:
- 2 kg vaddisznóhús
- 5 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- 3 szem egész borókabogyó
- 4 evőkanál zsír
- 2-3 evőkanál áfonya- vagy meggylekvár
- só
- bors
- kakukkfű
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 2-3 dl a kedvenc száraz vörösborunkból
- 3-4 babérlevél
- 1 csipet őrölt kömény
Elkészítés
A zsíron az apróra kockázott hagymát egy kis sóval megdinszteljük. Rádobjuk a felaprított fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Mint egy lecsóhoz. Ha jól megfonnyadtak a paprikák, és a paradicsom is jól szétesett, akkor kap egy kis pirospaprikát, valamint fűszereket, hogy jó alapot adjanak a húsnak, majd azonnal felöntjük egy kis vízzel. Rárakjuk a húst és jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Hagyjuk a húst puhulni, majd ha már közeledünk a vége felé, akkor utánfűszerezzük, és a borókabogyókat is belemorzsoljuk.
Ahogy elfőtt a víz a húsról, ráöntünk egy kis száraz vörösbort, és a legvégén, mikor már puha a hús, elkeverünk a pörköltben 2-3 evőkanál lekvárt.
Cikkekre vágott főtt burgonyával tálaljuk.