Jump to content

Babéros nyúl

2017. 02. 03. 11:57

Igazi régi típusú, franciás, krémes különlegesség - tökéletes vasárnapi ebéd!


Hozzávalók / 4 adag

  • 90 dkg nyúlcomb (4 db)
  • 8 dkg LURPAK vaj (sózott)
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 5 db babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors ízlés szerint
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 púpozott ek finomliszt

Elkészítés

A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a fokhagymaszeleteket, és pár perc alatt illatosra-aranybarnára sütjük.
Ha kész, szűrőlapáttal kiemeljük őket, hogy meg ne égjenek. A maradék vajon pár perc alatt megkapatjuk a nyúlcombok mindkét oldalát, majd a húsosabb résszel felfelé hagyjuk az edényben.
Ráöntjük az alaplevet, finoman sózzuk és borsozzuk, visszatesszük bele a fokhagyma háromnegyedét.
Kis lángon, lefedve egy órán át főzzük. Egy óra elteltével beletesszük a babérleveleket, és kb. még egy fél órát főzzük.
Kivesszük a nyúlcombokat, egy tányérra tesszük őket. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 2 merőkanálnyit z fokhagymás alapléből. Jól elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük az edénybe. Visszahelyezzük a nyúlcombokat, és még egyet rottyantunk rajta.
Elzárjuk alatta a gázt, a combokra helyezzük a kihagyott fokhagymaszeleteket, és a finomra aprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.

(Forrás: kép forrása: nosalty.hu)