Hozzávalók
- 1 kg vegyes szarvashús, főként lábszár
- füstölt húsos szalonna
- olaj
- hagyma
- 1 kávéskanál csípős paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi kömény
- 1 csipet majoránna
- 1 csipet őrölt bors
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 kávéskanál pirosarany
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- fél zeller
- 10 dkg gomba
- só
- ételízesítő
- tárkony
- petrezselyemzöld
Elkészítés
A húst és a szalonnát apró kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kivesszük. A finomra vágott hagymát rádobjuk, üvegesre dinszteljük, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a vadhúst, erős tűzön megpirítjuk, majd lassú tűzön megsózva, lefedve pároljuk.
Amikor levet eresztett, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, és tovább pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elfőtt levet.
Ha a hús megpuhult, beletesszük a karikára szelt sárgarépát, zöldséget, zöldpaprikát, paradicsomot, gombát. Ha ez mind megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi.
Szükség szerint utána sózunk, s mielőtt teljesen kész, beletesszük a tárkonyt és finomra vágott zöldpaprikát szórunk a tetejére.