Jump to content

Tárkonyos szarvasgulyás

2017. 01. 14. 18:14

Van már ötlete, hogy mi legyen a hétvégi ebéd? Nincs? Ajánlunk egyet.

Hozzávalók

  • 1 kg vegyes szarvashús, főként lábszár
  • füstölt húsos szalonna
  • olaj
  • hagyma
  • 1 kávéskanál csípős paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi kömény
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kávéskanál pirosarany
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • fél zeller
  • 10 dkg gomba
  • ételízesítő
  • tárkony
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

A húst és a szalonnát apró kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kivesszük. A finomra vágott hagymát rádobjuk, üvegesre dinszteljük, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a vadhúst, erős tűzön megpirítjuk, majd lassú tűzön megsózva, lefedve pároljuk.

Amikor levet eresztett, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, és tovább pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elfőtt levet.

Ha a hús megpuhult, beletesszük a karikára szelt sárgarépát, zöldséget, zöldpaprikát, paradicsomot, gombát. Ha ez mind megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi.

Szükség szerint utána sózunk, s mielőtt teljesen kész, beletesszük a tárkonyt és finomra vágott zöldpaprikát szórunk a tetejére.

(Forrás: mindmegette.hu; vadaszideny.hu; kép: mindmegette.hu)