Jump to content

Újra látogatható Máté Bence medvelese

2017. 07. 30. 19:13

Nemrég megrongálták a világhírű természetfotós székelyföldi medvelesét. Facebookon közzétett bejegyzése szerint a rongálás után újra látogatható a les.

Egy hónappal ezelőtt nyitották meg és ismeretlenek máris tönkretették Máté Bence világhírű magyarországi természetfotós Tusnádfürdő közelében kialakított medvelesét.

A rejtekhelyet – ahonnan maga is fotózza a nagyvadat – azért hozta létre, hogy más természetkedvelők is kedvükre figyelhessék azok életét. Máté Bence júniusban alakította ki a detektívüveges medvelest a Tusnádfürdőhöz közeli erdőben, ahonnan az év minden napján természetes környezetükben figyelhetők meg a vadon élő barna medvék

Sajnos azt a hírt kaptam, hogy valaki tegnap betörte a tusnádfürdői lesem ablakát. A les egyedül az én spórolt pénzemből épült, így most nekem kell új üveget vásárolnom és újra kijuttatnom. Javasolnám a tettesnek, hogy legközelebb tájékozódjon, és ha valami problémája van velünk, először engem hívjon fel, hátha tudok segíteni”- írta Facebook-oldalán Máté Bence. A bejelentésre pár héttel azután került sor, hogy a világhírű természetfotós megnyitotta az első, nagyközönség számára kialakított medvelesét.

Erdély szívében, a tusnádfürdői erdő rejtekében, június 27-től kezdődően, az év minden napján medve megfigyelésre várjuk szeretettel a természet tisztelőit. Segítsetek, hogy ez a csodálatos élőlény Székelyföld jó hírét öregbítse, és ne csak akkor legyen róla hír, amikor élelem után kutatva kukákat fosztogat vagy háziállatokra támad” – írta rajongóinak egy hónappal ezelőtt Máté Bence.

Időközben újabb bejegyzésben tudatta Máté Bence, hogy: a rongálás után látogatható a les. „Örömmel tudatom, hogy az ablakot lecseréltük, és újra lehet jönni medvét nézni! Külön köszönetet szeretnék mondani a tusnádfürdői közösség és a városvezetőség baráti hozzáállásért és segítségéért!"

(Forrás: greenfo.hu; vadaszideny.hu; kép: pixabay.com)