Jump to content

Fácán színesíti a palettát

2020. 12. 31. 19:00

A fácántenyésztés egyáltalán nem újdonság Magyarországon, mégis csak kevés erdészeti vállalat foglalkozik hasonló tevékenységgel.

A fácántenyésztés inkább az alföldi területre jellemző tevékenység, éppen emiatt különleges, hogy Zala megyében is belevágtak a fácánok tenyésztésébe. A Zalaerdő Zrt. azért kezdett el ezzel a madárfajjal foglalkozni, hogy bővíteni tudja az amúgy nagyvadas területen a vadászati kínálatot. Kezdetben csak kétezer előnevelt fácánnal próbálkoztak, az idén pedig napos csibéket neveltek infralámpa alatt. Csak ezután kerültek a madarak volierekbe.

A fácánok utónevelése a zsigárdi telep közelében kialakított nyitott voilerben történik. A még éretlen fácánok egy darabig nem mozdulnak, majd idővel már képesek kirepülni abból, de még így is az a jellemző, hogy annak közelében maradnak és csak óvatosan hagyják el a megszokott területet.

Egyelőre kicsi az igény a kihelyezett fácán vadászatára. A vadként való értékesítés során a vadászattal foglalkozó fácántenyésztők, valamint a vadásztársaságok és magánszemélyek is vásárolnak fácánt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)