Jump to content

Csak egy ideig működött a tervük

2018. 06. 28. 19:00

A vadászok munkája nemcsak az állatok kegyetlen leöléséből áll. Érdekeltek a vadállatok fajfenntartásában, esetleges gyérítésükben, az erdő megfelelő állapotának fenntartásában, éppen ezért orvvadászok tevékenységét is igyekeznek meggátolni.

A Győr-Moson-Sopron megyében garázdálkodó illegális vadászok tevékenységére figyeltek fel két vadásztársaság területén is. 2017-ben kezdték meg a vadak önkényes kilövését. Semmilyen vadászati jogosultsággal nem rendelkeztek. A kilőtt állati tetemeket a helyszínről mindig elszállították. A illegális vadászok ketten voltak, de egy harmadik férfi is segítette munkájukat.

Június derekán azonban a rendőrség lecsapott a két gyanúsítottra, egy 61 és egy 32 éves férfire. A Győr-Moson-Sopron megyében található kis település utcáján találták meg a két férfit. A gépkocsiban két vadállat teteme volt éppen. A tetemeket nem voltak kizsigerelve, de vadazonosítóval sem látták el. Az autóban volt még egy vadászkutya, valamint fegyverek és lőszerek is előkerültek, egyéb, a vadászathoz szükséges eszközöket is találtak. A két férfit elfogták és az őket segítő 32 éves férfit is előállították. A segítő információkkal látta el az orvvadászokat.

A házkutatás során készpénzt, vadhúst, húskészítményeket, agancsokat találtak. Mindhárom férfi előzetes letartóztatásban van. A vád orvvadászat, lopás, bűnsegéd.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: eu.newsleader.com, shootersforum.com (A képek illusztrációk)