Jump to content

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe

2018. 06. 07. 19:00

Habár nagyobb esőzésekkel is áldanak az égiek, de a rendkívül száraz időjárás miatt intézkedéséket vezettek be több megyében is.

Június 5-étől már 9 megyében lépett életbe a teljes tűzgyújtási tilalom, amelyet azért kellett bevezetni, mert a száraz időben elejtett szikra, a tűzgyújtás veszélyes lehet a környezetre és az élővilágra nézve.

A tűzgyújtási tilalom elrendelés attól függ, hogy milyen időjárás várható, mennyire száraz az erdei biomassza, és milyen gyakori a tüzek keletkezése.

A június 5-től élő egyes megyékre teljes terjedelmében érvényes tűzgyújtási tilalom addig él, amíg vissza nem vonják.

Hogy melyik megyére, körzetre van érvényes tűzgyújtási tilalom, információval szolgálhat a katasztrófavédelem honlapja, vagy pedig egy direkt erre kialakított honlap (ITT) is és más, erdészeti oldal is.

Ebben az időszakban tilos tüzet gyújtani az erdőkben, de a tarlóégetés is tiltott a meghatározott megyékben. Sőt, a fokozott tűzveszély miatt az is elképzelhető, hogy az erdőgazdálkodó megtiltja az erdőbe való belépését, esetleg korlátozza az ott tartózkodás idejét.

Érdemes naponta megnézni, hogy a tűzgyújtási tilalom mely területeken lépett érvényben vagy vonták vissza, mert minden nap frissítik az adatokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: thatsfarming.com, sustainablebrands.com)