Jump to content

Csaknem félmilliárd forintból újulnak meg Mezőtúr zöldterületei

2018. 01. 15. 09:09

Csaknem félmilliárd forint, a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert pályázati forrásból újulnak meg Mezőtúr zöldterületei, a kivitelezés a tervek szerint jövő év tavaszán kezdődik és időjárástól függően 2019 tavaszán ér véget - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

A beruházás során összesen négy hektáron újul meg a zöldfelület a városban. Hozzátette: a fejlesztés fókuszpontja az Erzsébet-liget és a Ligeti-tó, de a "zöld kapcsolat" révén - amely az intézményi, lakóövezeti és rekreációs területek összekapcsolását jelképezi - a fizikailag és arculatilag is egy egységet alkotó területek is megújulnak.

A Ligeti-tó és az Erzsébet-liget növényfelületének növelése mellett a tervek között szerepel egyebek mellett városi tanösvény létesítése, lesz futó-és streetballpálya, kutyafuttató és a tó körüli kerékpárutat is felújítják - sorolta a település vezetője. Száz kerékpártárolót és száztíz köztéri bútort helyeznek ki, valamint kiépítik a közvilágítást.

A Petőfi tér díszburkolat építésével újul meg és egyebek mellett felújítják az ott lévő két díszkutat. Hasonlóan "kap új külsőt" a Szabadság tér.

A polgármester elmondta: korszerűsítik a vadászházat, ahol büfé-kávézót, valamint többfunkciós közösségi szabadidős termet is kialakítanak. Akadálymentes kültéri gyerekjátékokat helyeznek ki és kültéri tornapályát is létesítenek, emellett parkolókat építenek.

Herczeg Zsolt elmondta: a pályázatnak köszönhetően a már meglévő sportlétesítmények, az uszoda és a strand látogatói, az aktív sportolók és az egészségtudatos mezőtúriak egyaránt kedvezőbb helyzetbe kerülnek majd.

(Forrás: Forrás:vadaszideny.hu, mti/Fotó:pinterest, mti)