Jump to content

Meghívó vadászatra

2019. 03. 07. 19:00

A vadászat nem csak egy ad hoc módon kivitelezett esemény, arra meghívás is érkezhet, de nézzük csak, milyen szabályok vonatkoznak a vadász meghívásokra?

Az etikai kódex betartásával zajlott egy vadászat, és ma ugyanúgy ezek betartásával kellene működnie. Az első és fontos szabály, hogy a vadaszatra történő meghívást illik írásban kifejezni. Sőt, azt illik elfogadni is, amit visszajelzés formájában tudatni kell. Amennyiben nem tudunk azon megjelenni, úgy illendő azt is jelezni. Hívatlanul, bejelentés nélkül, vagy a lemondás ellenére megjelenni nem célszerű, mint ahogy az sem, hogy plusz vendéggel jelenjünk meg vagy tovább maradjunk, mint ahogy illene.

A vadász meghívásról lehet érdeklődni, az mindegyik szervező számára jóleső, ha fontosnak találják az eseményt.

A meghívón szerepeltetett időpont előtt korábban szükséges megérkezni, hogy mire kell, menetkészen álljanak a vadászok. A késések ronthatnak a csapat hangulatán. A vadászok egymást kézfogással, kalapemeléssel és a napszaknak megfelelő köszönéssel üdvözlik. A vadászterületen találkozók is köszönnek egymásnak, valamint a vadászat végén is ez az elvárás.

Minden szempontból fontos, hogy a vadászok ügyeljenek egymásra, még inkább a vendégekre, a hölgyekre az idősebb vadászokra. Azaz figyelmesek, udvariasak egymással. Fontos a tapintatosság gyakorlása is. A vadászok közösségében dominálnia kell a szakszerűségnek, a hozzáértésnek. Vadászatra az menjen, aki ismeri a vadászati szokásokat, hagyományokat és kifejezéseket. A vadászatba belecseppenők természetesen párbeszédet kezdeményezhetnek a társaikkal, kísérőikkel, hiszen csak így ismerhetnek meg egyre több mindent a kezdő vadászok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)