Jump to content

Barkácsolás vadász módra

2018. 12. 27. 19:00

Aki szereti a vadászatot, attól talán a barkácsolás sem áll messze. Nos, a két tevékenység látszólag egymástól távol álló fogalom, mégis összefüggő.

Afelől kétségünk sincs, hogy a vadász ügyesen barkácsolhat és ténykedhet a ház körül, mint ahogy abban sem kétkedünk, hogy aki ügyes kezű ember és bármit el tud akár egymaga készíteni, attól még vadászhat is.

Csakhogy a barkácsolás ebben a cikkben azt a fajta vadászmódszert jelenti, amely a nagyvadra játszik, és a vadászathoz fogatot vagy szánt használnak. Fogat helyett persze dönthet a vadász arra is, hogy terepjáróba pattan. Valljuk be, a mai világban ez teljesen általános lehet.

A cserkelés során ugyan csendesebben lehet megközelíteni a vadat, ám a barkácsolás által gyorsabban és sokkal nagyobb területet tudnak a vadászok bejárni. Sőt a zaj sem feltétlenül űzi el a vadakat, ugyanis, ha a barkácsolás hangja még ismeretlen az állatok számára, kíváncsiak arra, hogy mitől ered a hang, ezért gyakran bevárják a fogatot vagy a terepjárót. Természetesen, ha túlságosan hozzászoknak ehhez a zajhoz a vadak, akkor már a hang hallatán azonnal menekülőre fogják.

A barkácsoláskor nemcsak a természet és az állatok megfigyelésére van nagyobb lehetőség, hanem a vadak cserkészése is gyorsabb, és míg az állat a mozgó járműre koncentrál, addig a vadászok könnyebben leteríthetik az állatot. Az így elejtett zsákmányt pedig azonnal fel lehet a járműre pakolni, ami ugyancsak a barkácsolás előnyei közé sorolható.

A barkácsolás élményt jelenthet minden vadász számára, és még az idősebb vagy mozgásukban korlátozott vadászok is részt vehetnek egy ilyen eseményben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)