Jump to content

Fácános előételként

2019. 08. 29. 19:00

Ha vágyunk a nem megszokott ízekre, akkor a vadak jó alapanyagul szolgálnak ételeinkhez.

Jó, ha van a családban vagy az ismerőseink között egy vadász, aki könnyebben hozzájuttat vadhúshoz, de vadász ismerős nélkül is beszerezhető vadhús.

A fácánból nemcsak ízletes leves készíthető, de az előétel gyanánt felszolgálható, kenyérre kenhető fácánpástétom is kiváló vendégfogadó lehet.

A finom pástétom elkészítéséhez szükséges 1 kg fácánhús. Lényegében egyszerre két ételt is kaphatunk így, hiszen a pástétom elkészítéséhez meg kell főzni a fácán húsát, de azt érdemes akkor levesként megtenni.

A megfőtt húst le kell szedni a csontról. Főzzünk meg négy darab tojást és 5 db csemegeuborkát és a hússal együtt a tojást, az uborkát is daráljuk le. Adjunk a masszához 150 gramm tejfölt (lehet kevesebb is attól függően, hogy milyen állagú pástétomra vágyunk), sót és borsot ízlés szerint, valamint egy evőkanál mustárt.

Amint ez megvan, a pástétom máris kenhető kenyérre, pirítósra és kínálható a vendégeknek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)