Jump to content

Mézes csípős fácángolyók

2017. 11. 03. 21:01

Ha valaki rajong a kínai konyháért és szereti a vadhúst, annak a most következő recept teli találat. Arról  nem is beszélve, hogy az elkészítése sem túl bonyolult, kezdő szakácsok is bátran neki kezdhetnek.

Hozzávalók:
• 1 db fácán
• hagyma
• zöldpaprika
• fokhagyma
• só
• bors

A fenti hozzávalókból készítsünk húsleves alapot, amelyben a puhára főzött hús könnyedén leválhat a csontról. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhetnek a húsgolyók:

Hozzávalók:
• a levesalapban puhára főtt fácánhús
• só
• bors
• fokhagyma
• tojás
• kenyér
• zsemlemorzsa
• olaj

Fogjuk a puhára főtt fácánhús darabokat és formázzunk belőlük pici fasírtgolyókat. Ha ezzel elkészültünk, helyezzük őket a serpenyőbe, majd forró olajon süssük ropogósra. A mézes csípős szószhoz öntsünk egymáshoz egy ek. mézet, ketchupot, egy citrom levét, valamint szezámmagot, majd pirítsunk rajta egyet. A kész szószt tetszés szerint öntsük a húsgolyókra vagy a kész köretre.

Köretnek sült tésztát vagy rizst kínáljunk hozzá.

(Forrás: vadaszideny.hu; anna.hu; royalmagazin.hu)