Hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg szarvascomb
- 50 dkg cékla
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl vörösbor (száraz)
- 3 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál rozmaring (őrölt)
- 2 ek áfonyadzsem
- 1 dl víz
- 4 ek olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
- 1 teáskanál fekete bors (őrölt)
- só ízlés szerint
Elkészítés
A szarvascombot felkockázzuk kb. 2x2 cm-es darabokra. Sózzuk, borsozzuk ezeket, és megszórjuk liszttel. Összeforgatjuk az egészet, hogy minden oldalát érje a liszt a húsoknak.
Egy magas falú edénybe 4 ek. olívaolajat öntünk, és a lisztezett húsokat megpirítjuk annyira, hogy egy kis barna kérget kapjanak.
Megtisztítjuk a zöldségeket. Ezután a vöröshagymát felaprítjuk, a céklát felkockázzuk, a fokhagymát felkarikázzuk, és a húshoz adjuk.
Megszórjuk az egészet kakukkfűvel, még egy kis sóval és őrölt borssal. Továbbá 2 evőkanál áfonyalekvárt is hozzákeverünk. Végül felöntjük 2,5 dl száraz vörösborral és 1 dl vízzel.
Lefedve alacsony lángon 90 percig főzzük. Amikor a hús már omlós, a cékla puha és a szaft már sűrűvé válik, akkor lehúzzuk a tűzről. Melegen tálaljuk a hagyományos vonal kedvelőinek tört burgonyával, az új ízekre vágyóknak kuszkusszal.