Jump to content

Fácánbecsinált

2017. 08. 26. 10:05

Mai receptajánlatunk egy ízletes fácánbecsinált leves különleges levesbetéttel. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

  • 1 megtisztított egész fácán
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1-2 dl főzőtejszín
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gomba
  • őrölt fehérbors

A levesbetéthez:

  • 3 db áztatott zsemle
  • 3 db egész tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • petrezselyem
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db csirkemáj ledarálva
  • kevés liszt, hogy összetartsa

Elkészítés

A feldarabolt fácánt hideg vízben feltesszük főni. Forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízben feltesszük főni a hagymával és a fokhagymával. Sózzuk, őrölt fehérborsot adunk hozzá, és fedő alatt lassú tűzön főzzük.

A sárgarépát, a fehérrépát és a gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk, belerakjuk a levesbe.

A lisztet elkeverjük a tejszínnel, és behabarjuk vele a levest, összeforraljuk.

Elkészítjük a levesbetétet. A hozzávalókat összekeverjük, egy alufóliába tekerjük (olyan rúd formát készítünk, mint a szaloncukor). Leveskockával ízesített, forrásban lévő vízben megfőzzük. Ez sokáig, kb. 20 percig fő, attól függ, milyen vastag tekercset készítünk. A fólia leválik róla.

A rudat felszeleteljük, a tányérokba osztjuk, és rászedjük a levest.

(Forrás: mindmegette.hu)