Hozzávalók
- 1 megtisztított egész fácán
- olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 dl főzőtejszín
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg gomba
- őrölt fehérbors
- só
A levesbetéthez:
- 3 db áztatott zsemle
- 3 db egész tojás
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- petrezselyem
- só
- bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3-4 db csirkemáj ledarálva
- kevés liszt, hogy összetartsa
Elkészítés
A feldarabolt fácánt hideg vízben feltesszük főni. Forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízben feltesszük főni a hagymával és a fokhagymával. Sózzuk, őrölt fehérborsot adunk hozzá, és fedő alatt lassú tűzön főzzük.
A sárgarépát, a fehérrépát és a gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk, belerakjuk a levesbe.
A lisztet elkeverjük a tejszínnel, és behabarjuk vele a levest, összeforraljuk.
Elkészítjük a levesbetétet. A hozzávalókat összekeverjük, egy alufóliába tekerjük (olyan rúd formát készítünk, mint a szaloncukor). Leveskockával ízesített, forrásban lévő vízben megfőzzük. Ez sokáig, kb. 20 percig fő, attól függ, milyen vastag tekercset készítünk. A fólia leválik róla.
A rudat felszeleteljük, a tányérokba osztjuk, és rászedjük a levest.