Jump to content

Tagliatelle nyúlraguval

2017. 06. 03. 10:52

A most következő recept Gordon Ramsay konyhájából való. A tésztás ételek kedvelőinek ajánljuk ezt az ízletes, könnyű fogást sok zöldséggel, gombával és nyúlraguval.

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlhús (comb)
  • 30 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg tagliatelle
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • kb. 2 liter csirke alaplé
  • rozmaring
  • fokhagyma

Elkészítés

Az alapléhez adunk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, majd lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).

A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a felnegyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Kevés rozmaringgal fűszerezzük, és kicsit megsózzuk, megborsozzuk.

15-20 perc alatt elpárologtatjuk a levét, közben pótoljuk 1-2 merőkanálnyi csirkelével. 20-30 perc alatt készre főzzük a ragut, a legvégén hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat.

Amikor omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, és csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk. A húst az elkészült raguba keverjük.

A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint forró, sós vízben megfőzzük, és rögtön tálaljuk a raguval.

(Forrás: mindmegette.hu)