Jump to content

Schwarzwaldi vadászpalacsinta

2017. 06. 25. 11:51

A cím ne tévesszen meg senkit, nem desszertről van szó. A kép kicsit becsapós lehet, a gyümölcsöntet édes palacsintatésztát sejtet, de a most következő ajánlat főfogás, és  a recept ugyan darált nyúlhús elkészítésével ajánlja, de bármilyen vadsült maradékból elkészíthetjük a tölteléket.

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg darált nyúlhús
  • 2 szem összetört borókabogyó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • 0,5 dl fehérbor
  • 8 db sós töltetlen palacsinta

A mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál áfonya- vagy ribizlilekvár
  • 1 teáskanál mustár
  • őrölt feketebors

Elkészítés

A hagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a darált nyúlhúst, és kevergetve erős tűzön gyorsan átsütjük.

Borókabogyóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, ízesítjük, és ráöntjük a bort. Jól összekeverjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk.

A grillsütőt előmelegítjük. A palacsintákat megtöltjük a húsraguval, majd feltekerve hosszúkás tálba rakjuk. Befedjükm és 5 percre betesszük a grillsütőbe, hogy jól átmelegedjenek, de ne piruljanak meg.

A mártáshoz a tejfölt összekeverjük a lekvárral, a mustárral, sóval, a borsokkal, átforrósítjuk 1-2 perc alatt.

Tányérokba helyezünk 2-2 palacsintát, és a mártással leöntve tálaljuk. Bármilyen vadsült maradékból elkészíthetjük a tölteléket. Jó étvágyat!

(Forrás: vadaszideny.hu; mindmegette.hu)