Jump to content

Narancsos őzszelet római tálban

2016. 11. 11. 18:23

A hétvégi ebéd vagy vacsora ajánlatunk őzcombból készül, másfél óra alatt elkészíthető és nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

  • 80 dkg őzcomb
  • 30 dkg narancs
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 babérlevél
  • olaj
  • bors

Elkészítés

Az őzcomb darabot vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, és olajon kissé elősütjük.

A megmaradt olajban megpirítjuk a vegyes zöldségeket és a gombák szárát. Fűszerezzük, megszórjuk az egyik narancs lereszelt héjával, rátesszük a paradicsommártást, a bort és a felkockázott narancsokat. Ráreszeljük a fokhagymát, beleöntjük az elősütött őzszeleteket, azután ráöntjük a ragut.

Lefedjük a tálat, és körülbelül 70 percig sütjük, közben néhányszor megkeverjük.

A gombafejeket a ragu mellé tesszük, és további 20 percig sütjük.

(Forrás: mindmegette.hu)