Hozzávalók
- 80 dkg őzcomb
- 30 dkg narancs
- 25 dkg vegyes zöldség
- 15 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl paradicsomszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 babérlevél
- olaj
- só
- bors
Elkészítés
Az őzcomb darabot vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, és olajon kissé elősütjük.
A megmaradt olajban megpirítjuk a vegyes zöldségeket és a gombák szárát. Fűszerezzük, megszórjuk az egyik narancs lereszelt héjával, rátesszük a paradicsommártást, a bort és a felkockázott narancsokat. Ráreszeljük a fokhagymát, beleöntjük az elősütött őzszeleteket, azután ráöntjük a ragut.
Lefedjük a tálat, és körülbelül 70 percig sütjük, közben néhányszor megkeverjük.
A gombafejeket a ragu mellé tesszük, és további 20 percig sütjük.