Jó, ha van a családban vagy az ismerőseink között egy vadász, aki könnyebben hozzájuttat vadhúshoz, de vadász ismerős nélkül is beszerezhető vadhús.
A fácánból nemcsak ízletes leves készíthető, de az előétel gyanánt felszolgálható, kenyérre kenhető fácánpástétom is kiváló vendégfogadó lehet.
A finom pástétom elkészítéséhez szükséges 1 kg fácánhús. Lényegében egyszerre két ételt is kaphatunk így, hiszen a pástétom elkészítéséhez meg kell főzni a fácán húsát, de azt érdemes akkor levesként megtenni.
A megfőtt húst le kell szedni a csontról. Főzzünk meg négy darab tojást és 5 db csemegeuborkát és a hússal együtt a tojást, az uborkát is daráljuk le. Adjunk a masszához 150 gramm tejfölt (lehet kevesebb is attól függően, hogy milyen állagú pástétomra vágyunk), sót és borsot ízlés szerint, valamint egy evőkanál mustárt.
Amint ez megvan, a pástétom máris kenhető kenyérre, pirítósra és kínálható a vendégeknek.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!