Jump to content

Vadas erőleves

2019. 02. 21. 19:00

A vadhús fogyasztása nemcsak egészséges, de még természetesebb táplálékunk lehet, mint a ház körüli haszonállatoké.

Az egészségünket úgy tudjuk a legjobban támogatni, ha egészséges életmódot folytatunk. A rendszeres mozgás mellett az étkezésekre is ügyelnünk kell. Habár anyagiakban megterhelőbb lehet a vadhús fogyasztás, mégis mindenkit arra biztatunk, hogy alkalmanként illessze be az étrendjébe.

Amikor az immunrendszerünk legyengül és külső támogatásra szorul, akkor a gyógyszeres kezelés mellett (vagy inkább helyett) jól jön a finom erőleves. Az erőleves pedig még jobb immunerősítő lehet, ha vadhúsból készítjük el.

Az alapot a fácánhús fogja adni, de ehhez társulhat (társuljon is!) más vadhús, úgymint őz vagy szarvasé darálva. A húsok mellett szükség lesz zöldségekre: 2 tojás fehérjéje, 10 dkg fehérrépa, ugyanennyi sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg zöldpaprika, 2-3 dkg gomba, zeller és paradicsom is. A paradicsom mellé még 2 evőkanál paradicsompüré is kelleni fog. Az ízek pikantériáját a fél csokor petrezselyem, a kakukkfű, a só, a borsikabogyó és a bors fogja megadni.

A megtisztított fácánhúst néhány percre az előmelegített tepsibe toljuk, eközben a más (őz, szarvas) darált vadhúst összekeverjük a tojásfehérjékkel, a zöldségekkel és a paradicsompürével. A sütőből kikerülő fácánhús és a darált vadhús masszával együtt egy hideg vízzel felengedett lábasba engedjük. Kislángon elkezdjük főzni a levest és a fűszereket, hagymákat, paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk.

A leves körülbelül 4-5 óra hosszúságú főzést igényel, ha kész, egy kicsit pihentessük, majd szűrjük le. A leves ezután tálalható.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)