Jump to content

Pikáns fácánhús édesen és csípősen

2018. 09. 06. 19:00

Szeretjük a megszokott ízeinket, ételeinket elkészíteni, amelyek az egész család számára ízletesek, de jó néha újat is kipróbálni, valami vadat.

Szó szerint vadat, mert a vadhúsok egészen más ízvilágot jelentenek. Luxusként tekintünk a vadételekre, és az éttermekben sem biztos, hogy azt választjuk, mások viszont éppen azért választják, mert a szakácsok biztos kezei közül kerül ki az ízletesen elkészített ínyencségeket.

Megpróbálkozhatunk otthon is a vadhússal, és kezdésnek nem rossz a fácán.

Hoztunk egy ínyenc fácán receptet, méghozzá kicsit édes, kicsit csípős változatban. Szükség van egy darab fácánra, hagymára, zöldpaprikára, fokhagymára, és persze elmaradhatatlan a só és bors. A fácánhús kihagyásával az előbb említett összetevőkből húsleves alapot készítünk, majd ebben főzzük puhára a fácán húsát.

Ha a fácánhús fagyasztott, azért jó, mert a fagyasztás lazítja a rostokat és a pácolással már nem kell foglalkozni. A friss fácánhúst érdemes pácolni, mert nemcsak puhítja a húst, hanem ízesíti is.

Miután megfőtt a hús, eltávolítjuk azt a csontról, és a puha, húshoz só, bors, foghagyma, tojás, olaj és zsemlemorzsa hozzáadása után kis golyókat formázunk. Nincs más dolgunk, mint a húsgolyókat kisütni forró olajban.

A hús készen van, de még vár ránk a csípős, mézes szósz elkészítése. Ehhez egy evőkanál mézhez és ugyanennyi ketchupot keverjünk egy citrom levét. Adjunk hozzá szezámmagot is, és pirítsunk kicsit a szószon. Amikor ez is megvan, nincs más dolgunk, mint a köretre és/vagy a húsgolyóra önteni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: https://flic.kr/p/ns9Aoj, https://flic.kr/p/aYpr3r)