A tavasz és a nyár a szabadban való sütés-főzés ideje. Talán már a legtöbben meg is ejtették az idei első grillezést vagy bográcsozást, de ehhez talán nem vadhúst használtak fel. Márpedig kiváló étek a vaddisznó húsa grillezve.
Mielőtt a sütésbe kezdenénk több napos előkészület szükséges a vadhúshoz, tehát idejében neki kell kezdeni a grillezés megalapozásához.
A vaddisznó saslikhoz legjobb, ha combot, lapockát vagy tarját használunk fel. Szükség lesz még füstölt szalonnára, fokhagymára, vöröshagymára, ecetre, őrölt köménymagra, babérlevélre, őrölt borsra és sóra.
A fiatal vaddisznó húsából készülő ételhez a húst nagyobb kockákra kell szelni. A pácoláshoz szükség lesz egy akkora edényre, amelybe belefér a hús és a páclé is, valamint le lehet zárni a tetejét. Két kilónyi vaddisznóhúshoz 2 dl ecet szükséges, amely a páclé alapját képezi, ehhez adj hozzá egy csapott evőkanálnyi sót, ugyanennyi őrölt borsot és köménymagot, legalább 5 babérlevelet, egy fej fokhagymát, és legalább három fej vastagra szeletelt vöröshagymát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst teljes egészében ellepje a pác. Tedd be a hűtőbe és ebben a páclében legalább két napig kell a húsnak áznia. Érdemes a húst átmozgatni, hogy egyformán fehéredjen minden szelet hús. Amennyiben azt tapasztalod, hogy némelyik hús még vörös színű, úgy önts a páchoz még egy kis ecetet. Túlzásba sem kell esni, mert a túl sok ecet utóízt kölcsönöz a vadhúsnak.
Ha a pácolással megvagyunk és a grillezés pillanata is elérkezett, akkor már csak grillpálcára vagy nyársra kell tűzdelni a vaddisznó húsát, a vöröshagymát, a szalonnát és 15-20 perces sütés után jóízűen fogyasztható a vaddisznóból készült saslik.
Jó étvágyat kívánunk!
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!