Hozzávalók
- 1 db nyúl (egész, megnyúzva, kizsigerelve)
- 4 db alma
- 3 db vöröshagyma (nagyobb)
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 3 evőkanál étolaj
- 1-2 szál rozmaring
- 1-2 szál kakukkfű
- pár zsályalevél
Elkészítés
A megtisztított, hasánál szétnyitott nyúl húsát megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. Mindegyik húsos részbe kerüljön belőle, a combokra, a gerinc mellé. Ezután kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, majd hűtőbe tesszük egy egész éjszakára.
Másnap a nyúl húsát beolajozzuk, és bedörzsöljük a felaprított zöldfűszerek keverékével. Az almákat kettévágjuk, a magházukat eltávolítjuk, a hagymákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsi aljára terített hagymakarikákra fektetjük.
Erre tesszük a nyulat, mellé a félbevágott almákat héjával felfelé, és a tepsit alufóliával borítva sütőbe tesszük. Egy órán keresztül sütjük (180 fokon) fólia alatt, majd a fóliát levéve, a közben felszaporodott lével meglocsoljuk a nyulat. Rövid ideig még sütjük fólia nélkül, és mikor porhanyósra sült a nyúlhús, tálalható.
Az alma, amiben megjelent az összes fűszer, a füstölt szalonna íze, valamint a sült hagyma is, kitűnő köretként funkcionál, de készíthetünk mellé petrezselymes rizst, valamint tört krumplit is.