Hozzávalók
A húshoz:
- 2 db nyúlcomb
- olívaolaj
- só
- bors
- rozmaring ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
A gnocchihoz:
- 20 dkg ricotta (összetört kecskegomolyával helyettesíthető)
- 0,5 kg liszt
- 1 db tojás
- kapor
- só
- kevés víz
A mártáshoz:
- olívaolaj
- 1 kis marék liszt
- 2 dl tejszín
- 1 db bio narancs reszelt héja
- szőlősűrítmény
- só
- bors
A salátához:
- 1/2 fej jégsaláta
- töröksaláta (nemes porcsin)
- pár szem fekete olívabogyó
- 1-2 db paradicsom
- friss koriander
- só
- bors
- modenai balzsamecet
Elkészítés
A nyúlcombokat besózzuk és megpároljuk, majd amikor megpuhultak, ugyanabban a serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a rozmaringot és a morzsolt kakukkfüvet. A nyúlcombokat pirosra pirítjuk, borssal is megszórjuk.
A gnocchihoz a ricottát, a lisztet és a tojást kevés vízzel összekeverjük, kaporral és a kevés sóval fűszerezzük, majd gombócokat formázunk belőle, és forró, lobogó vízben kifőzzük. Ha feljöttek a víz színére, leszűrjük.
A lisztet az olajjal elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Az ítesítéshez narancshéj-őrleményt és kékszőlő-sűrítményt használunk.
A salátához a zöldségeket megmossuk, ízlés szerint felaprítjuk, majd lazán összekeverjük, sóval-borssal megszórjuk, balzsamecettel leöntjük, végül friss korianderrel megszórjuk.