Jump to content

Sült nyúlcomb kapros-ricottás gnocchival

2017. 07. 29. 19:46

A nyúl kedvelt húsféle Olaszországban. Emellett a gnocchi és a különleges ízesítésű mártás teszi igazán olaszossá a receptet. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A húshoz:

  • 2 db nyúlcomb
  • olívaolaj
  • bors
  • rozmaring ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint

A gnocchihoz:

  • 20 dkg ricotta (összetört kecskegomolyával helyettesíthető)
  • 0,5 kg liszt
  • 1 db tojás
  • kapor
  • kevés víz

A mártáshoz:

  • olívaolaj
  • 1 kis marék liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db bio narancs reszelt héja
  • szőlősűrítmény
  • bors

A salátához:

  • 1/2 fej jégsaláta
  • töröksaláta (nemes porcsin)
  • pár szem fekete olívabogyó
  • 1-2 db paradicsom
  • friss koriander
  • bors
  • modenai balzsamecet

Elkészítés

A nyúlcombokat besózzuk és megpároljuk, majd amikor megpuhultak, ugyanabban a serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a rozmaringot és a morzsolt kakukkfüvet. A nyúlcombokat pirosra pirítjuk, borssal is megszórjuk.

A gnocchihoz a ricottát, a lisztet és a tojást kevés vízzel összekeverjük, kaporral és a kevés sóval fűszerezzük, majd gombócokat formázunk belőle, és forró, lobogó vízben kifőzzük. Ha feljöttek a víz színére, leszűrjük.

A lisztet az olajjal elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Az ítesítéshez narancshéj-őrleményt és kékszőlő-sűrítményt használunk.

A salátához a zöldségeket megmossuk, ízlés szerint felaprítjuk, majd lazán összekeverjük, sóval-borssal megszórjuk, balzsamecettel leöntjük, végül friss korianderrel megszórjuk. 

(Forrás: mindmegette.hu)