Jump to content

Vargányás szarvasvagdalt tejszínes mustárral

2017. 07. 10. 16:10

Isteni előétel vagy vendégváró falatka szarvashúsból savanykás mártással.

Hozzávalók

  • 40 dkg darált szarvaslapocka
  • 20 dkg friss vargánya vagy tinóru
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 2 ek magos mustár
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 tk méz
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A finomra darált szarvashúst összekeverjük az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a késsel finomra vágott gombával és hagymával, valamint a két tojással.  

Az így összeállított masszát sóval, morzsolt kakukkfűvel, őrölt rozmaringgal és fehérborssal fűszerezzük. Ha a gomba túl sok nedvességet engedne ki magából és túl lágynak éreznénk az egészet, akkor adjunk még hozzá néhány evőkanálnyi zsemlemorzsát, hogy a keverék jól formázhatóvá váljon.

Kb. fél órás pihentetést követően a masszából evőkanálnyi adagokat levéve készítsünk helyes kis golyókat, amiket forgassunk meg zsemlemorzsában és forró olajban süssük ezeket aranysárgára. Míg a fasírtok sülnek, a kétféle mustárt keverjük el a tejszínnel és ízesítsük  még mézzel, illetve szükség esetén egy csípetnyi sóval. Az így kapott mártásba tunkolt forró húsgolyók biztosan meghozzák majd a vendégek étvágyát a további fogásokhoz is.

(Forrás: boresvad.hu)