Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg darált nyúlhús
- 2 szem összetört borókabogyó
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- 0,5 dl fehérbor
- 8 db sós töltetlen palacsinta
A mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál áfonya- vagy ribizlilekvár
- 1 teáskanál mustár
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés
A hagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a darált nyúlhúst, és kevergetve erős tűzön gyorsan átsütjük.
Borókabogyóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, ízesítjük, és ráöntjük a bort. Jól összekeverjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
A grillsütőt előmelegítjük. A palacsintákat megtöltjük a húsraguval, majd feltekerve hosszúkás tálba rakjuk. Befedjükm és 5 percre betesszük a grillsütőbe, hogy jól átmelegedjenek, de ne piruljanak meg.
A mártáshoz a tejfölt összekeverjük a lekvárral, a mustárral, sóval, a borsokkal, átforrósítjuk 1-2 perc alatt.
Tányérokba helyezünk 2-2 palacsintát, és a mártással leöntve tálaljuk. Bármilyen vadsült maradékból elkészíthetjük a tölteléket. Jó étvágyat!