Hozzávalók
- 1 db nyúl csontos része (gerinc, hát, első comb)
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- néhány rózsa brokkoli
- 3 db krumpli
- 1 dl mirelit zöldborsó
- 2 ek 12%-os tejföl
- 1 ek ecetes tárkony
- só
- bors
- 1 tk házi ételízesítő
- 3 szelet szárított vargánya
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 késhegynyi kurkuma
- 2 csipet őrölt csili
- 1 ek rozsliszt
- 1 ek olaj
- 1 tk vaj
Elkészítés
A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, majd amikor felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az egész hagymát, az ételízesítőt, a paradicsomot és a gombát, majd kis lángon főzzük.
Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkockázott sárgarépát és petrezselymet. Utána rászórunk egy evőkanál rozslisztet, jól elkeverjük, majd ízesítjük a csilipaprikával és a kurkumával. Összekeverjük, és folyamatos keverés mellett felengedjük egy bögre hideg vízzel. Kiforraljuk, majd beleöntjük a levesünkbe.
A krumplit felkockázzuk és beletesszük. Amikor majdnem készre főtt, hozzáadjuk a zöldborsót és a brokkolirózsákat, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan beleöntünk 2-3 merőkanál levest. Lezárjuk a lángot, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe. Összekeverjük, ha szükség utánaízesítünk. Citromkarikával tálaljuk.