Hozzávalók:
- 1 kg nyúlhús (comb)
- 30 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg cukkini
- 30 dkg gomba
- 50 dkg tagliatelle
- 10 dkg koktélparadicsom
- kb. 2 liter csirke alaplé
- rozmaring
- fokhagyma
Elkészítés
Az alapléhez adunk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, majd lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a felnegyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Kevés rozmaringgal fűszerezzük, és kicsit megsózzuk, megborsozzuk.
15-20 perc alatt elpárologtatjuk a levét, közben pótoljuk 1-2 merőkanálnyi csirkelével. 20-30 perc alatt készre főzzük a ragut, a legvégén hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat.
Amikor omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, és csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk. A húst az elkészült raguba keverjük.
A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint forró, sós vízben megfőzzük, és rögtön tálaljuk a raguval.