Jump to content

Fenyvesalji szarvasleves

2017. 05. 12. 12:01

Ha még nincs ötlete hétvégére, ajánlunk egy szarvashúsból, sok zöldségből és gombából készült levest. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg szarvashús
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg rókagomba
  • só, szemes bors
  • 1 ek vaj
  • 1 kk petrezselyemzöld
  • 1 db citrom
  • 2 ek liszt

Levesbetéthez:

  • 2 db közepes főtt burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • só, bors

Elkészítés:

Először a levesbetétet készítjük el: a burgonyákat megtörjük vagy lereszeljük, üsszedolgozzuk a többi hozzávalóval és egy egészen kevés vízzel, hogy megfelelő állagú legyen. Kis gombócokat formálunk belőle. A felkockázott húst hidegvízben feltesszük főni, hozzáadjuk a megtisztított és egyformára felvágott zöldséget. Olyan negyed óra múlva a kisebb darabokra szedett gombát is. Egy fűszerzacskóban a levesbe lógatjuk a fél citromot, a vöröshagymát és az egész borsot. Beletesszük a gombócokat. Amikor minden puhára főtt, a vajból és a lisztből rántást készítünk (lehet piros is), kivesszük a fűszerzacskót és behabarjuk a levest. Sóval, citromlével, tejszínnel ízesítjük és tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

(Forrás: receptlap.hu)