Hozzávalók
- 50 dkg nyúlmáj
- 3-4 levél zsálya
- 12 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- szarvasgombaolaj
- 2 kk rózsabors
- 1 dl fehérbor
- 25 ml tejszín
- konyak ízlés szerint
- só
- bors
Elkészítés
Egy serpenyőbe 4 dkg vajat teszünk, és felhevítjük. Ha megolvadt a vaj, hozzáadunk 1-2 apróra vágott zsályalevelet, a fokhagymát és a feldarabolt, tisztított nyúlmájat. Lassú tűzön főzzük, amíg a máj el nem kezd barnulni.
Ekkor hozzáadjuk a bort, és tovább főzzük 2 percig. Közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk. Ezután meglocsolojuk a konyakkal, és óvatosan meggyújtjuk.
Amikor az alkohol elpárolgott, egy lyukacsos kanállal kiszedjük a májat, egy aprítógépbe tesszük, a levét pedig 1-2 perc alatt beforraljuk.
A májhoz hozzáadjuk a szarvasgombaolajat és a tejszínt, majd simára turmixoljuk. Annyi megmaradt levet öntünk hozzá, amennyitől selymes állagú lesz. Kis tálkákba vagy egy nagyobb tálba kanalazzuk.
A maradék vajat a lábasba tesszük, és megbarnítjuk. Addig melegítjük, amíg apró kis barna pöttyök jelennek meg a lábas alján, majd a májkrém tetejére öntjük. Ráteszünk 1-1 levél zsályát és az egészben hagyott rózsaborsot. Hagyjuk egy éjszakát állni, majd friss ropogós kenyérrel tálaljuk.