Hozzávalók:
- 60 dkg őzcomb
- 20 dkg erdélyi szalonna
- 4-5 szál friss kakukkfű
- só, őrölt fehérbors
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1/2 cs metélőhagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek reszelt ecetes torma
- 1 ek dijon-i mustár
- 1 ek aprított kapribogyó
- 1 ek aprított csemegeuborka
- 1 tk ek szárított kapor (helyettesíthető petrezselyemmel)
- 1 tk barnacukor
- 1-1 késhegynyi őrölt chili és feketebors
- só ízlés szerint
Az őzcombot kifilézzük, megszabadítjuk hártyáitól, majd közepes rostú darálón kétszer ledaráljuk. A második alkalommal hozzádaráljuk a bőréről levágott és felkockázott erdélyi szalonnát is. A húspépet sóval, fehérborssal és finomra aprított kakukkfűvel ízesítjük, majd légmentesen lezárva, legalább egy éjszakán át pihentetjük a hűtőszekrényben. Sütés előtt négy egyenlő pogácsára osztjuk, olajozott kézzel kilapítjuk, majd faszén parázs felé helyezett rostlapon, ízlés szerint készre sütjük.
Forrás, kép forrása: boresvad.hu