Jump to content

Kína és Oroszország együttműködik a szibériai tigrisek védelmében

2024. 03. 16. 19:24

Az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban található Északkeleti Erdészeti Egyetemen hoztak létre kínai-orosz együttműködésként egy közös laboratóriumot a szibériai tigris védelmével kapcsolatos kutatásokra.

A laboratóriumban mindkét fél több mint 20 szakértője vesz majd részt. Munkájuk olyan kutatási területeket ölel fel, mint a vadon élő állatok ökológiája és kezelése, a szibériai tigris táplálása és tenyésztése, valamint a vadon élő állatok genetikája.

"A laboratórium a veszélyeztetett állatok védelmével foglalkozó nemzetközi tudományos kutatócsoportot alakít ki, tovább mélyíti a szibériai tigrisek védelmével kapcsolatos elméleti és technikai cseréket, és erősíti az adatcserét" - mondta el Csiang Kuang-sun, a laboratórium szakértői bizottságának igazgatója.

A két ország még 2010-ben írt alá együttműködési megállapodást a szibériai tigrisek és az amuri leopárdok védelméről.
Kína 1986-ban hozott létre egy hejlungcsiangi nagymacskatenyésztő központot, majd miután az elmúlt években fokozta a tigrisek védelmére irányuló erőfeszítéseit, a nagymacskák száma is megnövekedett.

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb alfaja, főleg Kína északkeleti térségében, Oroszország távol-keleti részén és a Koreai-félsziget északi részén él.

(Forrás: vadaszideny.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)