Jump to content

Meglátogatott a medve

2021. 07. 29. 19:00

A székely mondás szerint a medve nem játék, de azok is így vallhatnak erről, akik láttak már élő szabadon kószáló állatot.

Márpedig július közepén arról adott tájékoztatást a Duna-Ipoly Nemzeti Park, hogy Isaszeg környékén, a külterületen egy megtermett barnamedvét láttak. Ezt lakossági bejelentés és fotó is megerősítette. Ennek ismeretében a medve mozgását kihelyezett vadkamerákkal igyekeztek   nyomon követni.

Amit érdemes tudni a medvéről, hogy az ember az állat számára nem potenciális zsákmány. Sőt alapvetően igyekszik kerülni az ember közelségét, ám a táplálékkeresés közben az ember lakta települések közelébe kerülhet. Elég kicsi annak az esélye, hogy a természetben járva közvetlen közelébe kerüljünk egy medvével és ez annak köszönhető, hogy kifinomult érzékszerveikkel jóval korábban érzékelik az embert és elmenekülnek onnan. Ha autóban ülve látunk meg egy medvét, még véletlenül se szálljunk ki a járműből, a barátkozás, közelítés gondolatát is felejtsük el.

A természetvédelmi őrszolgálat munkatársai és az illetékes vadászok naponta ellenőrzik az érintett területet és figyelik, hogy hol tűnik fel a medve.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)