Jump to content

Tart a nehézség

2021. 01. 21. 19:00

A koronavírus mélyrepülésre kényszerített sok ágazatot. A turizmus is vesztegel, de nem csak az abban dolgozók érzik meg a vírus jelenlétét.

A vadásztársaságok jó nagy százaléka tapasztalta meg a korlátozások következtében jelentkező problémákat. A kijárási tilalom, a karantén mind azt eredményezte, hogy sorra maradtak el a vadászatok, amely a társaságok jelentős bevételét adja. Így aztán a kasszába alig folyt be valami, de a kiadások száma nem csökken.

Nemcsak hazánkban, de a világ több országában is korlátozásokat vezettek be. Ennek értelmében a külföldről érkező vendégvadászok sem jöhettek Magyarországra. Várható volt, hogy a piac beszűkül és a hazai piacon túlkínálat jelentkezik, amely magával vonja az árcsökkenést. A vadásztársaságok vendég- és bárvadászatokkal, vadgazdálkodással fenntartani magukat.

2021-től várták az enyhülést, a javulást, de egyelőre semmivel sem könnyebb a helyzet. A téli időszak kedvez a vadászoknak, hiszen a vaddisznó, a fácán és a dúvadak idénye van, a táj is más látványt nyújt, így a kilőtt állaton túl a természeti értékek is sokat adnak a vadászoknak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)