Jump to content

Külföldről is érkezhetnek bérvadászok

2020. 09. 17. 19:00

A szarvasbőgés idejét éljük. Az erőt és a természetet szeretők, valamint a vadászok hallhatják is a hangjukat.

Most már a külföldi bérvadászok is hallhatják a magyar erdők dámszarvasbikáinak bőgését, ugyanis 2020. szeptember 5-től hatályba lépett a 422/2020. (IX. 4.) Kormányrendelet a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII: 30.) Kormányrendelet járványügyi utazási részletszabályaival kapcsolatos módosításról, amelyben engedélyt kapnak a külföldi állampolgárok Magyarországra való beutazására.

2020. szeptember 1-től ugyanis a koronavírus újbóli terjedésének megállítása érdekénben nem léphettek be az országunkba külföldiek, így a más nemzetiségű bérvadászok is kénytelenek voltak elkerülni hazánkat. Ez a vadgazdálkodási ágazatot nagyban sújtotta, hiszen a külföldről érkező bérvadászok a vadásztársaságok számára komoly bevéltelt jelentenek.

A mostani módosítás szerint a külföldről érkező bérvadászok korlátozás nélkül Magyarországra jöhetnek. A szabály szerint ugyanis üzleti vagy gazdasági céllal Magyarországra léphetnek külföldiek. A Vadászkamara pedig a vadászatot gazdasági célú tevékenységnek tartja, de ehhez hatályos dokumentummal kell rendelkeznie a bérvadásznak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)