Jump to content

Vadász lőtte ki a vaddisznó családot

2020. 08. 13. 19:00

A vadállat nemcsak nevében az, hanem bizony viselkedésében is megmutathatja azt. Az édes kis vadmalacok közelében mindig ott van a kicsinyeit bármi áron védelmező anyaállat.

Arról már beszámoltunk, hogy a Balaton környéki településéket ellepték a túlszaporodott vaddisznók. Ez pedig azzal jár, hogy nagyobb az esélye annak is, hogy emberekkel találkozzanak. Sőt a vaddisznók mostanában előszeretettel keresik fel az emberlakta településeket, és most már nemcsak a környéken portyáznak, hanem bemennek udvarokba, kertekbe.

Egy vaddisznó nőstény azonban a településen belül is vaddisznó és ha fenyegetve érzi magát, támadni fog. Balatonszepezden egy, az utcában lakó család kutyájára támadott rá egy nőstény vaddisznó. A malacait védelmező anyaállat egy kapuban ücsörgő kutyára támadt rá. Az eb nem tudott bemenni a kapun, a gazdái nem voltak otthon, így a szomszédok értesítették a rendőrséget. A területen portyázó vaddisznó családot végül egy hivatásos vadász lőtte ki. Az is kiderült, hogy nemcsak ezek az állatok jelentettek veszélyt, mert több konda is feltűnt már a közelben.

A megvadult vaddisznók kilövése megoldhatná a problémát, hiszen így a támadásokat és az esetleges sertéspestis terjedését is meg lehetne gátolni, azonban a kilövéshez szükséges engedélyek beszerzése miatt mégis problémát jelent a gyérítés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)