Jump to content

Szabadon, akár a vaddisznók

2020. 08. 06. 19:00

A vadak élőhelyét is szépen, lassan birtokba vette az ember. Amit nem lakik föld, azt bizonyára megműveli, így egyre többször fordulnak meg a vadállatok ember lakta települések közelében.

A Balaton a legkedveltebb hazai turisztikai látványosság. A karantén után nagyon sokan keresik fel a magyar tenger néven is emlegetett tavunkat. A látogatók között vadállatok is feltűnnek, így Balatonszepezden mondhatni, hogy mindennapos vendégekké váltak a fürdőző vaddisznók is.

A vadállatok elszaporodása következtében egész vaddisznó családok keresik fel a környező településeket. Nem számít, hogy nappal van, emberek is vannak a közelükben, bejárják az utcákat. Bejárnak a kertekbe, de még az emberek által tömött strandok játszóterein is boldogan mutatkozik meg egy-egy család, kicsikkel együtt.

A vadászok arra kérik a lakosságot, hogy akik vaddisznót látnak, azok hívják a 112-es számot, vagy a Csobánc Földtulajdonosi Vadásztársaságot, vadászati hatóságot. A túlszaporodott állomány miatti vadveszélyt rendőri felügyelet mellett a vadásztársaság befogással és gyérítéssel háríthatja el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)