Jump to content

A vad „visszalőtt”

2020. 07. 09. 19:00

Az életben történhetnek kiszámíthatatlan, előre meg nem jósolható helyzetek, és nincs rá semmi garancia, hogy abból nyertesként szállunk ki.

A vadászat szó is magában hordozza a veszély jelenlétét. Jó esetben csak a vad élete forog kockán, de a vadászbalesetekkel is számolni lehet.

Egy fiatal ausztrál vadász nagyvadra, bivalyra ment. Az íjjal vadászó férfi hamar rátalált leendő áldozatára és miután megközelítette, két nyíllal lőtt a vadra. Ijedtében a bivaly nekiiramodott, a vadász pedig követte a zsákmányállata vérnyomait, amelynek köszönhetően igyekezett halálos lövéseket leadni a hatalmas állatra.

Amint megadta a kegyelemdöfést – legalábbis úgy gondolta, hogy ez így történt -, ezért hátat fordított neki. Ekkor azonban váratlanul „életre kelt” a már haldoklónak hitt bivaly, hatalmas szarvával nemcsak megdöfte, de az égbe repítette a vadászt. Földre érkezése után további kínszenvedés és a halál várt volna a férfira, ha a vad nem múlt volna ki hamarabb. Ez volt csak a szerencséje, így menekült meg az ember, és lett zsákmánya a bivaly.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)