Jump to content

Félretette hivatását a plusz pénzért

2020. 06. 04. 19:00

A vadász egy életformát képvisel, amely egyben hobbi, munka, kikapcsolódás is lehet. Az elhivatottság azonban torzulhat is.

Egy pécsi vadász elárulta hivatását akkor, amikor orvvadászokat segített ahhoz, hogy egy gímszarvast elejthessenek. Még ennél is tovább ment, abban is támogatta a hivatásos vadász az illegálisan vadászókat, hogy az elejtett vad húsát és trófeáját is elvigyék. Segített abban, hogy a gyönyörű és nagy trófeával rendelkező vadat elejthessék, valamint a 180 kilós állat húsát megszerezzék. Természetesen minderről semmilyen dokumentációt nem készített, de az orvvadászoktól 300 ezer forintos juttatást vett át. A hivatásos vadász továbbá segítette az illegális vadászokat lőfegyverekkel, lőszerekkel.

Az ügyre fény derült, így a vadászt lőszerrel való visszaélést, vesztegetést, valamint orvvadászatban való segítségnyújtással vádolják, 2 éves szabadságvesztésre ítélték. A hivatásos vadászt továbbá három évre eltiltották a vadászattól. Az orvvadászok közül az egyikükre pénzbüntetést szabtak ki. Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést jelentettek be.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)