Jump to content

Újra a szabadon, szabadban

2020. 05. 21. 19:00

Annyit engedett a koronavírus-járvány elleni védekezés, hogy a korlátozásokat már országos szinten is feloldották. Bizonyos szabályokat betartva újraindult az élet.

Az életünk lecsendesedett. Karanténban voltunk, otthon maradtunk. Ez az időszak a vadon élő állatok számára felüdülés volt. Csökkent a forgalom, és a szabadba sem mentek ki az emberek, így élőhelyükön is háborítatlanul létezhettek.

A feloldás egyben fellélegzés is volt mindenki számára. A korlátozás enyhítése, valamint a kellemes időjárás is kicsalogatta a családokat a természetbe. A kirándulóknak azonban felelősen kell viselkedniük a szabadban is, mert máskülönben jelenlétükkel veszélybe sodorhatják a vadakat, a vadak élővilágát.

Márpedig úgy tűnik, hogy a felelős viselkedés módját nagyon sokan nem tudják és ezt az országból több vadásztársaság is jelezte. Olyan problémákkal találkoztak, hogy a természetbe kiszabadulók vadászterületre merészkednek be, megművelt mezőgazdasági területeken járnak, megzavarják a vadakat, amely a vadra és a kirándulóra nézve is balesetveszélyes lehet.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet tanácsait érdemes elolvasni és szem előtt tartani, amikor az erdőt és mezőt járjuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)