Jump to content

A vadgazdálkodásban is megérződik a járvány

2020. 03. 19. 19:00

Az egyész ország koronavírus-lázban ég. Remélhetőleg minél kevesebben kapják el a fertőzést, éppen ezért hoztak minden szférában új szabályozásokat, korlátokat.

Az oktatási intézmények bezárása minden diákot otthoni tanulásra kényszerített, de nemcsak az oktatás érinti a koronavírus-járvány. Az ugyanis a nemzetgazdaság egészére, beleértve az agrárszektort is. Az már biztos, hogy ennek az időszaknak meg lesz a gazdasági hatása, és az is biztos, hogy nem pozitív változásokat fogunk tapasztalni.

A koronavírus-járvány nemcsak hazánkban vont maga után korlátozásokat, hanem más országokban is. Ez azt is jelenti, hogy a külföldi vendégvadászok száma egy időre bizonyára szünetel. Márpedig sok vadásztársaság éves bevételének jelentés részét a külföldiek bérvadászata jelenti. Ha pedig ez a kiesés jelentkezik, sok esetben nem tudják azt mivel pótolni.

A vendégvadászok számának csökkenését nemcsak a vadásztársaságok érzik meg, de a turisztikában is nyomot hagyhat, ugyanis kevesebb a szállásfoglalás, az éttermi étkezés.

Az afrikai sertéspestis már amúgy is megtette negatív hatását, ezért a magyar fogyasztókkal, vadászokkal lehetne csökkenteni a vadászati ágazat veszteségeit. Ehhez azonban segítség szükségre van szüksége a vadgazdálkodási ágazatnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)