Jump to content

A medve mellett a vaddisznó sem játék

2020. 02. 27. 19:00

A nevében is vadállat eredendően kínosan kerüli az ember közelségét, de nem mindig sikerül.

A fenyegetettség, a félelem, a nyugalmának megzavarása vezérelheti támadásra a vaddisznót. Amikor a Kazincbarcika közeli település külterületén sétára indult a fiatalember, édesanyjával és bárányukkal, nem gondolták, hogy ez fog velük történni.

A hármas csapat kis sétára indult, de vérfürdővé vált a terület és halálfélelem lett úrrá az anyán és fián is. A puskagolyóként semmiből kirontó vaddisznó olyan elemi erővel támadt rá a fiatal férfira, hogy gondolkodni sem volt idő, nemhogy menekülni.

A menekülés amúgy sem lett volna jó ötlet, így azonban nem maradt más, mint a hangoskodás, az ordítozás, hátha a nagy hangtól megriad és visszahőköl a vadállat. Az anyának maradt annyi lélekjelenléte, hogy a segélyhívót fel tudta hívni, és nemsoká megérkeztek a mentősök, rendőrök.

A hivatalos eljárás ilyen esetben az, hogy az illetékes vadásztársaságtól kiérkező vadásznak biztosítania kellene a terepet, nehogy a vad visszatérjen. Nem volt idő arra, hogy várjanak, hiszen a fiatal férfi súlyosan megsérült, sürgősen kórházba kellett szállítani. Később még műtétet is végre kellett hajtani a fiatalon, hogy a vaddisznó agyarának darabjait eltávolíthassák.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)