Jump to content

Túlságos városiasodás

2019. 12. 19. 19:00

Még ha nem is olyan hideg a tél, bizony a természet ebben az időszakban nem ad annyi táplálékot a vadaknak, mint az év más időszakaiban.

A vadállatok keresik az élelmet a környezetükben. A vadászok által feltöltött vadetetők olyan könnyen jött élelemforrások, amelyek nagyban segítik őket. A vadak az élelem felkutatás közben egyre gyakrabban keresik fel az ember lakta településeket, mert azok is a könnyű élelemforrást jelentő helyek lehetnek.

A fővárost is megközelítik vaddisznók, egyre gyakrabban. A Hajógyári-szigeten is feltűnt egy vaddisznó és kellően nagy felfordulást és félelmet keltett. Az éppen ott kutyáját sétáltató össze is futott vele. A találkozás nem sikerült túl jól, ugyanis a vaddisznó rátámadt a vizslára, akinek lábát komolyan meg is sértette a vadállat. A vad csak a gazdi ordítozására iszkolt el. A kutya túlélte a vadkan által okozott sérüléseket, a gazdinak az ijedtségen kívül nem esett baja, de a vadállatot így is keresni kezdték.

A szakemberek úgy hiszik, hogy a közelben egy egész vaddisznó család élhet, ezért igyekeztek felderíteni az állatokat. A sertéspestis terjedése miatt is érdek ez.

Azóta kilőttek már egy, vélhetőleg a kutyára rátámadó vadkant.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: vadaszideny.co.hu | képek: pixabay.com)